Burada Konuşmak Serbest

ANAMED Kütüphanesi podcasts: Burada Konuşmak Serbest

Kütüphaneciler olarak her zaman kütüphanenin sessiz olması, araştırmacıların huzur içinde çalışması çok önemlidir. Peki, ya bizim de konuşmak isteyip konuşamadıklarımız ne olacak? İşte, biz, konuşmak istediklerimiz, paylaşmak istediklerimiz, meslektaşlarımızın fikirlerini merak ettiğimiz için bir podcast serisine başladık. İsmi de zaten “ANAMED Library: Burada Konuşmak Serbest”. Yani diyoruz ki: “Lütfen kütüphanede sessiz olun ama iş podcast’e gelince, bak podcast’te konuşmak serbest”.

2020 Haziran’ında başladığımız yayınlarımıza Ocak 2021 itibariyle hız kesmeden hatta gaza basarak devam ediyoruz. Her ay yaptığımız “Kütüphanecilik” ve “Arşivcilik” yayınlarında şimdiye kadar 15 konuyla, toplam 17 konuk ağırladık. Kütüphanecilik yayınlarını ANAMED Birim Kütüphanecisi İrem Ünal yapıyor, Arşivcilik yayınları ise ANAMED Birim Kütüohanecisi Nathalie Defne Gier’de.

Birbirinden farklı konularda konuştuğumuzu söyleyebiliriz ama amacımız aslında tek; kütüphane ve arşiv dünyasında neler oluyor, meslektaşlar bu konularda neler söylüyor ve bu yapılanların üzerine neler eklenebilir? Yani derdimiz sahada gördüğümüz meslektaşlarımıza asist vererek gol atmalarını sağlamak, oyunu güçlendirmek. Biz, konuşmayı çok sevdik, o kesin. Ama sanıyoruz ki dinleyenler de bizlerin ve konukların söylediklerini dinlemeyi sevmiş olacaklar ki, dinlenme sayımız 850’leri geçmiş. Bizler sesimiz çıktığı sürece bu yayınlarımızı keyifle sürdürmeye devam etmek istiyoruz. Sizler de bizleri dinlemek isterseniz Spotify, Anchor, Google Podcast, Apple Podcast hesaplarımızdan bizleri takip edebilirsiniz.

Sevgiler,
Defne & Irem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *