47. LIBER 2018 Yıllık Toplantısı

47. LIBER 2018 Yıllık Toplantısı– 4-6 Temmuz 2018, Lille/Fransa

LIBER’in 47. Yıllık Toplantısı Fransa’nın Lille şehrinde gerçekleştirildi. Konferans, alanında uzman uluslararası konuşmacıların bulunduğu genel oturumlar, kütüphanecilikle ilgili güncel konuların ve uygulamaların anlatıldığı oturumlar, çalıştaylar ve poster sunumlarından oluşan geniş bir yelpazede organize edilmişti.

Farklı ülkelerden toplam 440 kütüphanecinin katıldığı konferansa, biz de ikisi burslu olmak üzere üç SKL üyesi olarak katıldık. LIBER Organizasyon Komitesi’ne bizlere sağladığı burslar için teşekkür ederiz.

Bu seneki konferansta LIBER’in yeni başkanı, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleri seçimi de gerçekleştirildi. Biz de başkan olarak katıldığı son konferansında, dönemin LIBER başkanı Kristiina Hormia-Poutanen ile selfie çekilmeyi ihmal etmedik.

Ayrıca ilk defa LIBER konferansına katılanlara özel hazırlanan yeni gelenler programı da oldukça eğlenceliydi. Farklı gruplar oluşturularak mini yarışmalar düzenlendi. Hem meslektaşlarımızla tanışma imkanı bulduk hem de ilk defa katıldığımız bu konferansa güzel ve rahat bir başlangıç yapmış olduk.

Konferansın ana teması, “Açık Bilim Merkezi Olarak Araştırma Kütüphaneleri: Stratejiden eyleme” olarak belirlenmişti. Ayrıca, LIBER Açık Bilim Yol Haritası, 2018-2022 Stratejisi de bizlerle paylaşıldı.

Önümüzdeki sene yapılacak konferans için yapılan VIP Guest çekilişini Kamil Yeşiltaş kazandı. Kamil Bey Dublin’de yapılacak olan LIBER 48. Yıllık Toplantısının en önemli misafiri olacak diyebiliriz 😊

LIBER toplantısı bizlerin farklı araştırma kütüphanelerindeki uygulamaları yakından öğrenmemizi sağladı. Aynı zamanda bir çok meslektaşımızla tanışmış olduk.

Ve itiraf etmeliyiz ki, Lille şehrine bayıldık!!

Ebru Çınar
Dolaşım Hizmetleri Kütüphanecisi


İrem Ünal
Birim Kütüphanecisi
ANAMED Kütüphane

Kamil Yeşiltaş
Referans Bölüm Sorumlusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *