Mekanın Sesi

Merhaba,

Bir mekana girdiğimizde ilk dikkatimizi çeken şey genellikle kulağımıza gelen seslerdir. Evinize girdiğinizde musluktan damlayan suyun sesi, tavandan gelen tıkırtılar, yan komşunuzun muhabbetleri. Barda çalan müzik yada masaya yanaşan aç bir kedinin miyavlaması. İstiklal caddesi kalabalığının uğultusu, sınıfa girdiğinizde arkadaşlarınızın sohbetleri.

Bunlar en mütevazı olanları herhalde. Etrafımızı kuşatan gürültü konusunu açmak istemiyorum. Aslında anlatmak istediğim sessizliğin sesi. Onu nerede bulabiliriz? Kütüphane bir seçenek olabilir, istersek evet, istersek bu mekana girdiğimizde sessizliğin sesini duyabiliriz.Başka her yer zaten çok gürültülü, değil mi?

Geçtiğimiz günlerde Kütüphane Atrium’da yapılan klasik müzik dinletisi neyin nesiydi o zaman diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Evet ama klasik müziğin gürültü olduğunu söylemek biraz haksızlık olur gibi geliyor. Hatta çalışmanıza kısacık bir mola verip dinlenmeniz için kütüphanede her zaman bulamayacağınız iyi bir fırsat olabilir. Bir de böyle düşünmek gerek. O müzik dinletisini beğendiyseniz tekrar dinlemek için videomuza tıklamanız yeterli. Keyifli dinlemeler…

Çiğdem Yıldırım

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *