48th LIBER Annual Conference

48th LIBER Annual Conference – Research Libraries for Society (26-28 June 2019)

Bu yıl Dublin’deki Trinity College’da gerçekleşen 48. LIBER Konferansına katılma fırsatımız oldu. Bu etkinlik, katıldığımız ilk Liber Konferansı oldu. İlk deneyimimizde bu denli etkileyici ve verimli bir konferansta katılımcı olarak bulunmak bizi fazlasıyla motive etti.

Konferansın yapıldığı Dublin şehri, eski ve ihtişamlı görünümüyle çok güzeldi. Fırsat buldukça bu şehri gezmeye ve İrlanda kültürünü tanımaya çalıştık. Kısa süreliğine orada bulunmuş olsak da bu şehrin ve ülkenin kültürünü görmek bizi mutlu etti.

Konferans, pek çok farklı ülkeden gelen 400’ün üzerinde katılımcıyla gerçekleşti. 48. Liber Konferansı’nın ana teması “Toplum için Araştırma Kütüphaneleri” idi. Bu konferans, açık erişim, açık bilim, açık veri, dijital koruma ve araştırma kütüphaneleri bünyesinde tartışılan daha birçok temanın konuşulduğu, uygulama örneklerinin paylaşıldığı bir organizasyondu. Konferans dahilinde gerçekleşen çalıştay, sunum ve konuşmalarla bu konuları daha iyi öğrenebilme fırsatımız oldu. Ayrıca konferansta sergilenen posterler de araştırma kütüphanelerindeki güncel konu ve gelişmelerle ilgili bilgi veren, yenilikleri gösteren önemli kaynaklardandı.

LIBER’in kütüphaneciliğin farklı dallarında uzman meslektaşları da bir araya getiren bu konferansı, herkes için güzel bir fırsattı.

LIBER’e hem bizlere verdiği burs desteği hem de sunmuş olduğu bu imkanlar için teşekkür ederiz. Katılacağımız bir sonraki Liber Konferansını sabırsızlıkla bekliyor olacağız.


Mustafa Ergül
Arşiv Uzmanı


Serhat Uran
Sistem Destek Kütüphanecisi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *