Neler Yaptık?

52. Kütüphane Haftası’nı Kutladık

Ülkemizde Mart ayının son haftası Kütüphaneler Haftası olarak kutlanıyor. Bu yılda 28 Mart- 3 Nisan 2016 tarihleri arasında gerek kütüphane ve kütüphaneciler gerekse okullar ve kültür kurumları farklı etkinliklerle bu kutlamaları gerçekleştirdiler. Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi olarak bizde bu kutlamalarda gerek organizasyon gerekse katılımcı olarak yerimizi aldık. Etkinliklerimizde öne çıkanları sizlerle de paylaşmak istedik.

Bunlardan ilki ve belki de en fazla ses getireni; Koç Üniversitesi Yayınları ile işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz ve ünlü tarihçi Robert Darnton, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof.Dr. Yaşar Tonta ve Koç Üniversitesi AKMED Direktörü Prof.Dr. Levent Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kültür Tarihi ve Kütüphaneler: Geçmiş ve Gelecek” adlı etkinlikti. Bu etkinlik gerek kütüphanecilik camiası ve gerekse kültür tarihi ile ilgili araştırmacıların yoğun katılımıyla ANAMED’de yapıldı.

foto1

Kütüphane Direktörümüz Tuba Akbaytürk Çanak “Öğrenen Bireyler
Öğrenen Organizasyonlar
& İnovasyon Kültürü” adlı bildirisini Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Eğitim ve Öğrenimde Yeni Trendler: Google’lasak da mı bulsak, twitlesek de mi saklasak? adlı panelde sundu.

foto2

Referans kütüphanecimiz Sina Mater Referans Hizmetlerinde Yeni Yaklaşımlar ”Sosyal Medya ve Tasarım Kütüphaneciliği” başlıklı panelde tasarım kütüphaneciliği ile ilgili bir bildiri sundu.

foto3

Son olarak iki okuldan ziyaretçilerimiz vardı. Bunlardan ilki Sarıyer Özel İlgi Okulu’nun 1-4. Sınıf öğrencileriydi. Kendileriyle keyifli bir etkinlik yaptık.

foto4

Son ziyaretçi grubumuz ise 1 Nisan 2016 tarihinde bizi ziyaret eden Sarıyer Mehmet Şam Çok Programlı Anadolu Lisesi’ydi. Günün anlam ve önemine binaen kendilerine verdiğimiz bilgi okuryazarlığı eğitimine Yunanca başladık ve kısa bir şok dalgasından sonra “1 Nisan Şaka Günleri’ni kutlayıp normal sunumumuzu yaptık.

foto5

53. Kütüphane Haftası etkinliğinde görüşmek üzere…

Kamil Yeşiltaş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *