Erdem’s Memories from SKL & HS

Erdem’in SKL ve HS’den Hatıraları

2016 yılının sıcak bir Ağustos günü özenle giyinip Suna Kıraç Kütüphanesinde çalışmak üzere görüşmeye gitmiştim. Buraya ilk defa geliyor, Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünde okuyordum. Sarıyer’den Rumelifeneri’ne giden o yol, sanki Harry Potter’ın Hogwarts Büyücülük Okuluna gitmek gibiydi her defasında heyecanla gidilen. Kampüse vardığımda doğanın içinde, çok görkemli bir yere gelmiş, hayran kalmıştım. O ilk hevesimin üzerinden şimdi tam 3 yıl geçti ve ayrılmak durumundayım. Bu 3 sene ise benim için unutulmaz bir tecrübe.

Görüşme sonucu olumlu sonuçlanmıştı. Parttime çalışacaktım, oryantasyon sürecinde SKL’nin deneyimli ve özel ekibiyle çabucak kaynaştım. Kütüphane kariyerimin henüz başladığı SKL ailesi bana çok yardımcı oldu, işlerimin her aşamasında kılavuzluk ettiler.

2016- 2018 dönemi boyunca SKL’ye haftanın 3 günü akşam vardiyasına desteğe geliyordum. Suna Kıraç Kütüphanesi danışma masasında sizlere elimden geldiğince yardım ettiğimi düşünüyorum. Özellikle sınav zamanlarında yaşadığınız stresi bizler de yaşıyor, her anlamda size yardım ediyorduk.

Her öğrenciye ve her kütüphaneciye nasip olmaz SKL. 3 katı geze geze bitiremezsiniz, özellikle Dil & Edebiyat bölümü olan P’lerde, 1. Katta sol taraftaki raflar, kendimi kaybetmişliğim çoktur. 🙂

Sahafiye değeri olan bu eski- yeni kitaplar tam bir piyangodur. Kitap kapağını şöyle bir çevirir, ilk sayfasında çok özel notlar bulabilirsiniz. Biraz ilgiliyseniz o notun yazara, çevirmene, eleştirmene ait olduğunu anlayıp heyecanlanabilirsiniz de.

2018 Ağustos itibariyle Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kütüphanesinde bu kez tam zamanlı çalışmaya devam ettim. Koç Üniversitesi Hastanesi (Bayrampaşa) içinde bulunan bu kütüphane, hastane içinde olması ve verdiği özel hizmetle, beni çok şaşırtmıştı. Hasta ve hasta yakınları burayı ziyaret eder, kitaplardan şifa bulurlardı. Abarttığımı zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. 🙂

Doktorlar, hemşireler, tıp öğrencileri, akademisyenler, hastane çalışanlarının yararlandığı Sağlık Bilimleri Kütüphanesinde 2019 yılı itibariyle SBK Kitap Kulübünü kurmuştuk. Bu kulübe özellikle hemşirelik bölümü öğrencilerinden epeyi talep olmuştu, 15 günde 1 kitap okumaya başlamış, Haziran 2019’a kadar beş kitap okumuştuk.

Benim için veda vakti gelmiş, 2016’da başladığım görevim bitmişti.

Bir hafta sonrasında benden blog yazısı isteyen vefalı mesai arkadaşlarıma ve sizlere selam ile, saygı ile.

Hoşça kalın,
Erdem Baykuş